fredag 1 maj 2015

Att hålla balansen i alla väder

Undrar om han var ute och sprang själv den vise gubben Einstein? Tror nog att han menade något annat; rörelse inom fysiken kanske?
Men det är alltid betraktaren som avgör vad som menas. Tar åt mig. Ut och GÅ mer! Men jag är född Balance, Våg alltså. Tror att mitt balansbehov måste vara inbyggt i generna... eller står skrivet i stjärnorna kanske? Tappar jag den fungerar INGENTING.
Men idag tror jag att jag står över. Det är roligare att sticka på min varma regnbågssjal. Riktigt inspirerande. Tar garnet slut lovar jag att promenera till butiken efter mer. Och faktiskt, det verkar som jag nog måste ut...? aj, aj!

Så är sköna maj här då äntligen. Nu börjar trädgårdsallvaret nosa mig i hälarna. Finns massor av "måsten" man inte kommer undan. Vitlöken är uppe och gräslöken försöker göra nya ordentliga tuvor -  dvs reparera efter min vilda framfart i höstas, när jag  glesade gräslöken i sticklingar över en hel pallkrage (dock modell mindre).
Jordgubbsplanten jag trodde dukat under för vintersvedan skjuter nya små små ljusgröna blad. Som de måste frysa! Nya hallonlandet firar med att skicka upp ännu fler snödroppar... trots utrensningen, jordförbättringen etc. Hos mig har snödropparna hittat sin drömtillvaro. Tack tack. Jag känner mig nästan smickrad, eftersom de tillhör de nyckfulla vårväxterna.
Myrorna kommer att få slita med att sprida ut alla blåsippor, för tuvorna är dubbelt så stora som fjolårets. Backsipporna är också knökfulla av ludna små knoppar. Visst, sköna maj är så välkommen. Men man kunde önska att det var mer än 6 grader ute ändå!
Tålamod gumman, tålamod är det enda du behöver! Ja, jag vet... men var tankar man nytt när det gamla fått soppatorsk?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar