söndag 26 april 2015

Välkommen lilla "rällan"!



Foto från: home swipnet.se
Så har den anlänt min favoritfågel; sädesärlan, eller rällan som vi kallade den i barndomshemmet. Såg den i morse under hundpromenaden på köpingen. Däremot har rällorna varit helt osynliga ute vid kolonistugan, vilket är ovanligt. De brukar springa omkring och vippa med sina långa stjärtar när jag krattar tomten annars. Kanske att Alice skrämt bort dem? Så elegant och stilren! ... och silvergrå, inte att förglömma.
Bofinken har kvittrat i flera veckor redan och två tranpar har jag sett från bussfönstret mellan Ljusdal och Hudiksvall. Allt går i gamla fotspår.

Igår städades grönområdena på kolonin. Inte mycket att ta reda på, eftersom de kapat ner nästan alla björkar. Hela området är urglesat till oigenkännlighet, även kommunens mark, Nu syns kanalen från alla vinklar. Inte så illa. Egentligen.
Folk hade mött upp ganska mangrant. Själv var jag varken på sopplunchen eller årsmötet efteråt. Jag gick hem och sågade ner det stendöda gamla körsbärsträdet istället. Passade också på att plantera "grishon" full med 18 violer. Köpfest på Granngården. Eftersom vädret bara blev dystrare och kyligare stannade jag inte länge. Än har inte den rätta känslan infunnit sig, odlingsivern. Men blåsipporna blommar för fullt, med eller utan mig. Tuvorna har också vuxit till sig.

Idag skolade jag om de sista courgetterna och växthustomaterna. Så nu är balkongbordet knökfullt med spirande gröda. Välsignade balkong! I natt har det regnat en skvätt... som på beställning efter krattandet. Även här har de fejat och sopat rent gubbsen, överallt runt husen. Gräsmattorna tackar med fräsch grönska. Men det är kyliga vindar fortfarande.
Dagen är inte inplanerad i något schema. Får bli impulssysslor. Tror jag tar en latdag...? Kanske dags att börja sticka på den där sjalen...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar